Friday, 10 October 2014

Gambar Gadis Bertudung Berdoa Dalam Gereja Menjadi Tanda Tanya

DIFAHAMKAN ketika lewat malam tadi, sekeping gambar yang penuh dicalit kontroversi tersebar di laman media sosial dan ia mencetuskan perdebatan hangat.

Gambar berkenaan menunjukkan seorang wanita yang lengkap berpakaian tudung umpama seorang Muslimah tetapi keadaan sekitar dan suasana gambar itu tidak begitu sesuai.Wanita itu digambarkan dalam keadaan melutut dan seolah-olah sedang �berdoa� mengikut cara penganut agama Kristian di dalam sebuah gereja.

0103TudungGereja

Pemeriksan lanjut mendapati asal permulaan gambar berkenaan tidak dapat ditentukan namun ia jelas menerima kritikan daripada umat Islam lain melihatkan cara wanita di dalam gambar itu.Gambar itu difahamkan disebarkan melalui aplikasi bual di telefon pintar Whatsapp dan kini sudah tersebar meluas di internet.

Dari manakah punca sebenarnya gambar yang tersebar ini dan apakah yang  berlaku di dalamnya kini hangat dibualkan di internet.Pada ketika banyak pihak mengharapkan agar umat Islam bersatu, banyak pihak tertentu pula cuba melakukan provokasi ke atas Islam-mynewhub.my

Share this